Fyrkatgruppen

Min vikingebase er Vikingegruppen Fyrkat, der har hjemme på Vikingecenter Fyrkat i Hobro, i daglig tale "Fyrkatgården".

Gruppen er vokset næsten eksplosivt de sidste par år, og vi er nu en flok på ca. 35 aktive vikinger. Vi deltager i så mange markeder i løbet af sommeren, som vi kan overkomme - vi kan næsten ikke få nok.

 

Vi er naturligvis at finde på markedet på Sildehagen i Hobro. Det finder traditionen tro sted den første weekend i august, og vi føler, at det er "vores marked", selv om vi ikke er medarrangør. Desuden har vi i 2010 været på følgende markeder: Ribe, Lindholm Høje, Læsø, Jels, Bork og Hvolris.

Vi rykker også ind på Fyrkatgården og levendegør her. Vi har to weekender i løbet af sæsonen, hvoraf den ene er bededagsferien (så kan vi være vikinger i hele tre dage).

Om vinteren holder vi nørkleaftener på Fyrkatgården. Det foregår på tirsdage i lige uger. Her klipper og syr vi tøj, nogle syr sko og andre ting i læder, og i vinteren 2009/2010 kørte vi et tema, der handler om skæftning af kniv. Flere har smedet deres egen klinge på smedekursus, og så hjælper de erfarne de mindre erfarne i det videre forløb. Sådan er det i øvrigt inden for alle områder; alle er meget hjælpsomme, og deler gerne ud af deres viden.

Som jeg lige var inde på, så arrangerer vi også kurser i Fyrkatgruppen. Bl.a. smedekurser, sølvkursus, kursus i nålebinding og i pileflet. Vi benytter os i nogen grad af interne "lærere", d.v.s. de fra gruppen, der er dygtige indenfor et bestemt område, optræder som undervisere. På den måde kan vi holde udgifterne på et meget lavt niveau, og vi skal ikke ud og finde en underviser. Som noget nyt er et af vores medlemmer gået i gang med at arrangere kurser med professionelle undervisere.

Se linket til Fyrkatgruppen under "Links"